BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Фанго Кал, въздействаща релаксиращо на мускулите. Влияе благоприятно при възпаления, артрит и ревматизъм. Използва се в терапевтични масажи и обвивания.
 
Фанготерапия Важна част на таласотерапията е фанготерапията – метод за лечение с кал. Това е един от най-старите методи на лечение, който с успех се е прилагал в Древния Египет, Рим, Индия. Морската кал съдържа огромно количество полезни вещества: ферменти, микроелементи (магнезий, калций, калий, йод и други), хормоноподобни вещества, минерални соли. Фанготерапията има многостранно въздействие: стимулира обмяната на веществата, дълбоко почиства кожата, извежда шлаките и токсините, подобрява работата на нервната и ендокринната системи, премахва болката при костни заболявания, повишава защитните сили на организма. Помага при нервно-психически разстройства, синдромите на климактериума, има отпускащо и успокояващо действие, повдига общия тонус на организма. Подобрява състоянието на кожата – стяга, укрепва, тонизира, придава й здрав и свеж вид.
 
Флотация Тази терапия ни предлага да се отпуснем върху много гъста и солена водна смес в малък басейн, или вана. Водата в подобно съоръжение е с дълбочина не по-голяма от 25 см и съдържа висока концентрация на епсомови соли /или магнезиев сулфат/. Плътността и гъстотата на сместа не позволяват да потънете и вие може да се отпуснете на повърхността без всякакво усилие. Флотацията, обогатена с епсомови соли, може да помогне при мускулни и костни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, болки, стрес и депресия, проблеми със съня и изтощението, да стимулира личностното развитие.
 
Фруктови вани Вана с възхитителен аромат на плодове, която подарява незабравимо усещане. Благодарение на натуралните активни компоненти, тя придава чувство на комфорт и свежест, нежно грижейки се за кожата, подхранвайки, омекотявайки и овлажнявайки я, засилва циркулацията в капилярната мрежа, подобрява кръвообращението, укрепва стените на съдовете, повишава имунитета, сваля стреса. Резултатът е ухаеща копринена кожа и сияещ здрав цвят. Въздухът, изпълнен с фруктови аромати, мекото осветление, приятната успокояваща музика допринасят за бързото отпускане, сваляне на напрежението и умората, подобряват настроението.
 
Фитотерапия Фитотерапията използва силата на растенията с лечебна цел, за подобряване на общото състояние на човешкия организъм и за разкрасяване. Извлечените от растенията активни съставки се използват в козметични продукти, хомеопатични препарати, лекарства.
 


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio