BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Пилинг Процедура за почистване на кожата, при която се извършва “обелване” (от английската дума “peeling”) на повърхностните удебелени слоеве на кожата. Пилингите почистват кожата и спомагат за подобряване на дихателната й функция, обогатяват клетките с кислород, стимулират извеждането на токсините. Микроелементите, влизащи в състава на пилингите, проникват в тъканта и заедно с нежен, лек масаж активизират обмяната на веществата, засилват микроциркулацията на кръвта и лимфата в повърхностните и по-дълбоките слоеве на кожата, обновяват и регенерират.
 
Пилинг с кафе Пилингът със смляно зелено кафе и неговите производни нежно отделя мъртвите клетки, дълбоко почиства, подхранва и овлажнява кожата, подобрява микроциркулацията, стимулира обновяването на клетките на епидермиса. Кофеинът в кафето активира биохимическите процеси в клетките и притежава изразен антицелулитен ефект. Кафето е богато на витамини от група В, на органични киселини, масла, белтъци, мазнини и въглероди, които способстват за възстановяване еластичността на кожата. Неизпечените зърна кафе притежават и антиоксидантни свойства. Ароматът на кафето подобрява дихателната функция на белите дробове, оказва стимулиращо действие на мозъчната дейност.
 
Пилинг с четки Използва се за премахване на мъртвата кожа, замърсяването и несъвършенствата по кожата.Стимулира циркулацията на кръвта в кожата. Това е една от многото ексфолиращи техники, които се използват преди маски на тялото с кал и водорасли. Кожата се третира с четките с бързи кръгови движения за отстраняване на мъртвата кожа, след това се нанася хидратиращ лосион.
 
Пилинг с черен сапун Пилингът с черен сапун се провежда в хамам, сауна, парна стая, специална кабина. Черният сапун е традиционен ориенталски разкрасяващ продукт, който представлява растителна каша (в Магреб се приготвя от черна маслина, а в Африка - от обвивката на палмова ядка). Той е създаден от плодове, листа, кора, корени, масла от маслинено дърво и еквалипт. Процедурата започва с напарване в хамам или обикновена парна баня, след което навлажнената кожа се натрива с черен сапун чрез меки кръгови движения с помощта на ръкавица – кесе от козя или овча вълна или с растителна гъба – луфа (възможно е нанасяне и без ръкавица). Такъв пилинг позволява дълбоко почистване на кожата, пълно премахване на мъртвите клетки, стимулира извеждането на шлаките и регенерирането на кожата, а меката ободряваща еквалиптова пара сваля умората и напрежението.
 
Пиндасведа Една от тайните на Аюрведа за дълбоко пречистване на организма – балансира енергиите, премахва токсините, стимулира кръвообращението, действа противовъзпалително. Всичко това, съчетано с уютна обстановка и позитивизъм, води до физическо и психическо възстановяване.
 
Процедури с шоколад Благодарение на активните биологични компоненти шоколадът дава наслада с прекрасни разтоварващи процедури. Неповторимият аромат на натуралния шоколад стимулира образуването на ендорфини – “хормони на щастието”,които подобряват настроението, спомагат да се отстрани умората, стреса и раздразнителността, зареждат с енергия. Производните на шоколада притежават и множество полезни за кожата и организма свойства – подмладяват и подхранват, извличат токсините, оказват липолуксично (мастноизгарящо), тонизиращо и антистресово въздействие. SPA центровете предлагат процедури с обвиване, пилинг, масаж, маски и вани.
 


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio