BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Дей SPA Някои SPA центрове се предлагат терапии, чието време варира от един час до цял ден.
 
Делус (Delus) скраб Делус скрабът се използва за премахване на мъртвите клетки от цялото тяло, като едновременно предоставят на кожата витамини и минерали. Делусът е комбинация от пудра, водорасли и етерични масла или вода. Тази терапия е подходяща за хора с чувствителна кожа.
 
Дзен терапия Дзен терапията е въз основата на принципите на източната философия, култура и религия (будизъм). Програмите на Дзен терапията се състоят от набор ефективни методи за отпускане и релаксация, самовъзстановяване и профилактика на организма, спомагащи за предотвратяване отрицателните последствия от стреса. Към Дзен ритуалите се отнасят дихателни и коригиращи упражнения, отстраняващи емоционалните нарушения и възстановяващи естествения вътрешен ритъм на организма. Автогенните и медитативни тренировки съчетават елементи на самовнушение и саморегулиране на нарушените функции на вътрешните органи, моториката и психиката. Специални техники за съзерцаване на света и неговото хармонично възприятие, методи за визуализация на приятни асоциации (цветови, ароматни и светлинни).
 
Диатермия Това е терапия със стимулиращо въздействие чрез използване на електричество с ниско напрежение. Диатермията се използва при медицински и хирургически намеси, като се генерира топлината в тялото чрез електричество.
 
Диетични фибри Фибрите са различни химически компоненти на растителните клетки. Някои видове фибри спомагат храната да се преработи и изхвърли от организма по-бързо, както и подобряват общото състояние на храносмилателната система. Някои специфични видове понижават холестерола в тялото. Фибрите са съставки на много видове храни, включително: плодове, зеленчуци, житни растения, ядки, семена и бобови растения. Единствено растителните храни съдържат фибри.
 
Диетолог Експерт, занимаващ се с изготвяне на индивидуални диетични и здравословни диети, съобразени с общото състояние на организма и специфични заболявания и предпочитания на клиента.
 
Диначара (Dinacharya) Диначара е аюрведическа процедура, използваща целебния холистичен подход към лечението, който разглежда душевното, духовното и телесното състояние на човека като едно цяло. Основна особеност на тази процедура е масажът с нанесено индивидуално избрано масло върху цялото тяло на пациента, включвайки меко маслено почистване на очите и ушите. За изплакване на устата се прилагат специални почистващи масла. За почистване на синусите се използва дим от лечебни билки. Диначара хармонизира тялото и душата, почиства фините енергоинформационни канали, укрепва здравето, повишава имунитета.
 
Дорн (Dorn) терапия Ефективен терапевтичен метод, използващ лек натиск. Методът освобождава блокираната енергия и ефективно лекува мускулни и ставни заболявания. Терапията възвръща изгубения баланс в тялото.
 
Доша /Doshas/ Според аюрведичната философия, всеки човек е изграден от доша – капха (kapha), пита (pitta) или вата (vata) – базирайки се на комбинацията от петте елемента: пространство (вселена), въздух, огън, вода и земя. За максимално добро здраве всички доши трябва да са в баланс.
 
Дълбок мускулен масаж Тази масажна техника третира различните мускулни групи, като разхлабва фасцията – тънък слой съединителна тъкан, която покрива или свързва мускулите или вътрешните органи в тялото. Tози масаж дава възможността на тялото да се движи с по-голяма свобода. Често наричан още и дълбок тъканен масаж и понякога е много болезнен. Най-популярните форми на дълбокия мускулен масаж се включват в Ролфинг, Рейчиян, Хелер и Бенджамин масажите. Този масаж не е за всеки и не всеки може да се почувства отпуснат. Научно доказано е, че дълбокият масаж въздейства благоприятно върху хроничните болки и подобрява стойката на тялото.
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio