BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Вани Ваните са широко използвани процедури. Благодарение на механичното, температурното и химическото провокиране на кожните повърхности, което рефлекторно се предава на сърдечно-съдовата, нервната, имунната система, ваните оказват позитивно въздействие на целия организъм. Като резултат се подобрява физическото и психическото състояние, активизират се защитните и адаптивни възможности на организма, отнема нервното и мускулно напрежение, подобрява се кръвообращението, увеличава се интензивността на процесите на обмяна. Кожата прекрасно всмуква полезните вещества от всевъзможните добавки за вана.
 
Вана със солен разтвор Вода, наситена или съдържаща големи количества сол, особено натриев хлорид. Може да се използва морска вода.
 
Вана с бром и йод Субстанцията, използвана за тази вана е тежка, летлива и корозивна с кафяво-червеникав цвят. Бромът и йодът са химични елементи с неметален характер, които притежават антисептични свойства.
 
Вана с горещи камъни Ваната с горещи камъни е традиционен за Югоизточните страни отпускащ ритуал, изпълняван при мека светлина от ароматни свещи, съпроводен с приятна успокояваща музика. Основен елемент на тази процедура е използването на нагорещени камъни, които се нареждат на дъното на ваната. Те се поставят в определен ред в съответствие с проблемните места на тялото. Всеки камък носи в себе си определени енергийни свойства, които способстват за извеждане на отрицателната енергия от тялото и възстановяване баланса на енергийните потоци. Стабилизира се дейността на вегетативната и нервната системи, активизира се дейността на имунната и ендокринната системи.
 
Вани с минерална вода В балнеоложките процедури широко се използват различен тип вани, напълнени с минерална вода: с хидромасаж, минерално-перлени, с хромотерапия, с подводен душ-масажор и други. При процедурите с минерална вода се образува така наречената “солна мантия” – отлагане на минерални вещества, които продължават да се абсорбират и да действат в следващите часове и дни след процедурата. В основата на въздействието на ваните е различната температура на водата, която влияе върху многобройните нервни окончания, разположени в кожата. В зависимост от индивидуалните нужди се прилагат вани с гореща, студена или с температура на тялото вода.
 
Вани с морска сол Морската сол е уникално лечебно средство, широко използвано в SPA центровете при хидропроцедурите, благодарение на комплекса от микро- и макроелементите, влизащи в нейния състав. Морската сол съдържа повече от четиридесет, необходими за човешкия организъм, минерални вещества. За провеждане на процедурата се използват хидромасажни вани, напълнени с вода с добавена натурална морска сол, индивидуално подбрани ароматни масла, екстракти от лечебни билки, растителни екстракти и цветя. Ваните с морска сол подобряват централната и периферна хемодинамика, притежават противовъзпалително, противоалергично, отпускащо и обезболяващо действие, подобряват всички видове обмяна, стимулират имунната система.
 
Вани с вино Ваните с вино се провеждат при мека светлина с приятна успокояваща музика. Ароматната бълбукаща течност, обогатена с червено вино, екстракти от семки, люспи и листа на червено грозде, мед, екстракти от лечебни билки, цветове от френска лавандула и ароматични масла е особено тонизираща. Водата, наситена с червен цвят радва очите, а лекият аромат на грозде предразполага към релакс и хармония. Хидромасажните вани с вино или специален екстракт от червено грозде отпускат, активизират кръвообращението и обмяната на веществата, подхранват, овлажняват и омекотяват кожата, спомагат за избавяне от целулита, притежават подмладяващ ефект.
 
Вани с водорасли Това е процедура, която влиза в състава на антистресовите, антицелулитните, постродилните, детоксикиращите програми, както и програмите за корекция на фигурата и намаляване на теглото. Терапевтичният ефект се обуславя от въздействието на активните компоненти на морските водорасли. Във вана, пълна с морска, термална или обикновена вода, се добавя прах или екстракт от водорасли. Морските водорасли съдържат различни витамини, минерали, соли.
 
Вана с глина Ароматната вана с глина е прекрасна отпускаща и детоксикираща процедура. В напълнена с вода (36-37°С) вана се добавя готова смес или прах от различни по цвят и произход видове глина, ароматни масла, морски водорасли, билкови есенции. Благодарение на стопроцентовите активни компоненти, тя предоставя чувство на комфорт и свежест, подхранва и омекотява кожата, стимулира физиологичните й функции, засилва циркулацията на капилярната мрежа, подобрява кръвообращението, укрепва съдовата система, повишава имунитета, сваля стреса.
 
Вана с шоколад Процедурата протича в хидромасажна вана, напълнена с морска, термална или пречистена водопроводна вода с температура около 38о С, с добавка на специален натурален козметичен какаов прах (без съдържание на захар и ароматни добавки), кокосово и бадемово мляко, ванилов екстракт. Ваната с шоколад подобрява микроциркулацията, активира отделянето на токсините, нормализира всички видове обмен, прекрасно подхранва, овлажнява и възстановява еластичността на кожата, успокоява и омекотява сухата кожа.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio