BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Балансираща дъска Балансиращата дъска е разновидност в аеробиката, която се изпълнява върху неустойчива платформа. Тя е предназначена за трениране на различни видове мускули. Балансиращата дъска е нестабилна в три посоки (напред-назад, надясно-наляво и въртене). За запазване на равновесието е необходимо да се приложат максимум усилия, които изискват голямо количество енергия, увеличават количеството изгорени калории, а това спомага за намаляване на излишното тегло.
 
Балнеотерапия Всеизвестен термин, обобщаващ всички терапии, практикувани с вода. Балнеотерапията е съвкупност от различни практики, използващи минерална или морска вода за възстановяване на тялото. От античността балнеотерапията е използвана за подобряване на циркулацията на кръвта, усилване на имунната система, като болкоуспокояващо и средство за облекчаване на стреса. Минералните води могат да се прилагат външно (вани, басейни), за пиене, инхалации, чревни промивания и други. Минералните води се характеризират с повишено съдържание на минерални и органични компоненти, които притежават специфични физико-химични свойства, върху което е и основано тяхното лечебно действие върху човешкия организъм.
 
Бани, сауни Баните са превъзходно средство за възстановяване на силите, пречистване на организма от шлаките, закаляване и освобождаване от излишното тегло. С банята се извършва насищане на тъканите с кислород, което влияе благотворно върху тонуса на мускулите, придава на кожата еластичност. Горещата вода усилва движението на кръвта, активира работата на сърцето, белите дробове, подобрява обмяната на веществата, засилва дейността на жлезите с вътрешна секреция, стимулира извеждането на токсините.
 
Билкови вани Билковите вани са едни от най-древните методи за лечение на организма. Оздравителното и профилактичното действие на ваните е основано на съдържащите се в билките витамини, микроелементи, полизахариди, дъбилни вещества, етерични масла, фитонциди. Лечебните билки притежават способността да оказват противовъзпалително, обезболяващо, дезинфекциращо и релаксиращо действие и нормализира процесите на обмяна в организма.
 
Билково обвиване За билково обвиване се използват свежи и сухи билки, като главното им предимство е отсъствието на синтетични добавки и консерванти. Всички видове билкови обвивания оказват релаксиращо, противовъзпалително и детоксикиращо действие, което се постига благодарение на ароматерапията и постоянното отделяне на продукти при ферментацията на растенията. Освен положителното влияние върху кожата, подобрява се дейността на нервната и сърдечно-съдовата системи и на опорно-двигателния апарат.
 
Бинди Комбинация от упражнения, ексфолиация, третиране с билки и лек масаж.
 
Биоенергетика Това е пренасянето на енергия по време на масаж от масажиращия към масажирания. Биоенергетичното влияние е психотерапевтично, базирано на тренирането на вродените психологически защитни механизми.
 
Биоепилация Един от най-популярните и древни методи за премахване на нежеланите косми по лицето и тялото е с помощта на различни съставки на основата на восък и смола. Приложим е за всички участъци на кожата, като не я травмира и не предизвиква раздразването й. Редовните процедури допринасят за намаляване растежа на космите. Ефектът от тази процедура е гладка и нежна кожа, тъй като освен отделянето на космите, се извършва и своеобразен пилинг (едновременно с космите восъкът премахва и мъртвите клетки от горния слой на кожата).
 
Биосауна Биосауната е комплекс от съвременни технологии в съчетание с природни екологично чисти биоматериали. Освен класическото затопляне се добавят аромати, цветове и музика или звуци от природата. В биосауната се използва натуралния специално избран и обработен камък “жадеит”, който е източник на йонизация на въздуха. Цялата тази съвкупност допринася за пълно релаксиране, намаляване на напрежението и умората, укрепване на нервната система.
 
Биофейдбек Техника, чрез която съзнателно се контролират биологичните процеси. Тази техника често е подкрепена от използване на електрически уред върху тялото, който измерва температурата и химическите промени в него и вътрешните физически реакции на тези промени. Методът може да има успешен ефект, ако човек се научи да контролира кръвното си налягане, пулса, храносмилането и дълбокото напрежение в мускулите, чрез техники за дишане и релаксиране. Много хора, страдащи от мигрена и хронични болки могат да използват техниката, за да намалят зависимостта от лекарства.
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio