BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Айкидо Айкидо е едно от най-младите японски военни изкуства. Основател е Морихей Уесиба. Айкидо е изкуство, което синтезира в себе си изучаване на техниките за духовните, енергийните и психологическите аспекти на развитието на личността. Еднакво ефективно е както като общо укрепваща и саморазвиваща здравето система от упражнения, така и като универсално средство за самоотбрана.
 
Аюрведа за лице Аюрведа процедурата се изпълнява в три стъпки: почистване на лицето, масаж и маска. Почистването се извършва с помощта на лечебни треви. При масажа се използва древна аюрведична техника, при която всички вътрешни органи съответстват на определени участъци от лицето. Въздейства се върху енергийни точки, като се освобождава или разсейва енергията. Подхранващата маска е от индивидуално подбрани масла, ароматизирани с лечебни билки.
 
Анализ на био-електрическото съпротивление Метод за измерване на водата в тялото, чрез проверка на проводимостта на електричеството през тялото. Електричният поток преминава в тялото чрез електроди, които обикновено се поставят на китката и на глезена.
 
Техника Александър Повечето хора имат небалансирана стойка, което причинява различни физически проблеми, като болки в гърба и други. Техниката Александър е масажна система създадена през 1980 г. от австралийският актьор Ф.М. Александър, за да премахне физическите навици, които причиняват стрес. Техниката учи практикуващите как да се движат по-спокойно и координирано, като се фокусират върху правилните пози за ходене и седене, начини за повдигане на предмети, подходящата поза на краката, когато стоим прави.
 
Алтернативни терапии Терапии, базирани на спекулативното или абстрактно мислене. Тези процедури включват: акупунктура, ароматерапия, аюрведични терапии, колонотераия, черепно-сакрална терапия, електротерапия, енергийно балансиране, фанго, флотация, хомеопатия, светлотерапия, лимфен дренаж, калолечение, музикална терапия, панчакарма, фитотерапия, рейки, ултразвук.
 
Анаеробика Включва упражнения с цел мускулно натоварване. Вдигането на тежести и бодибилдингът са примери от анаеробиката - обратното на упражненията в аеробиката.
 
Антотерапия Процедури в пещери, чиято атмосфера е много влажна. Температурата е 30-42о С. Терапията може да се проведе и в пещера със сух въздух, затоплена от пролетното време. Температурата там може да достигне от 50о С до 70о С.
 
Аквааеробика – водни упражнения Този тип аеробика се практикува в басейн и е много по-лесен от обикновената аеробика, защото водата намалява натиска, на който са подложени ставите. При определена дълбочина водата оказва няколко пъти по-голямо съпротивление, отколкото въздуха. Това прави аквааеробиката предпочитана от онези, които са свикнали с големи физически натоварвания. Този тип гимнастика е известна повече с термина – водни упражнения.
 
Арт терапия Характеризира се като символична комуникация, представена чрез графични, образни и скулптурни изкуства. Терапията представлява визуализиране на обектите чрез вътрешните възприятия.
 
Атлетичен масаж Това е много дълбок масаж, концентриращ се върху всички мускулни групи, като се набляга най-много на мускулните групи, които са най-активни в спорта, които практикува масажираният.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 Следваща > Край >>


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio