BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

 

 

 

 

 

 

 

 

СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumb

5 начина за детокс на тялото и съзнанието


 

В разгара на пролетта е добре да помислим не само за прочистване на дома, но и за прочистване на организма. Предлагаме ви 5 ефективни начина.


ПИЙТЕ ВОДА


Научни изследвания установяват, че увеличаването на дневния прием на вода повишава енергията и стимулира храносмилането, а също така помага за сияйна кожа. Препоръчително е да пиете не по-малко от 1.5 литра вода на денонощие. Ако не се справяте с това количество, опитайте да разнообразите вкуса, като добавите във водата свежи сезонни плодове или зеленчуци (напр. ягоди или краставица) и подправки (мента или джоджен).


ЗАЛОЖЕТЕ НА ЗЕЛЕНИНАТА


Сурови, на пара, сотирани или печени – няма значение как ще похапвате зелените зеленчуци, важно е само да го правите колкото се може по-често. Те съдържат изобилие от хранителни вещества, които ще ви помогнат да прочистите тялото си от натрупаните токсини, ще подсилят имунната ви система и ще допринесат за блясъка на кожата ви. Зелените зеленчуци съдържат и много фибри и фитонутриенти, които подпомагат по-добрата работа на вътрешните органи.


МЕДИТИРАЙТЕ


Седнете и се отпуснете. Кръстосайте крака пред торса и изправете гръбнака. Поставете ръцете си на коленета и насочете пръстите нагоре. Поемете дълбоко въздух и бавно го издишайте. Прочистете съзнанието си от негативните мисли и успокойте тялото и съзнанието си. Можете да медитирате под звуците на любимата ви музика или в пълна тишина. Опитвайте се всекидневно да отделят поне 10 минути от времето си за това занимание. То със сигурност ще ви накара да се чувствате по-добре.


ИЗПОТЕТЕ СЕ


Специалистите съветват да се потите поне веднъж дневно, защото потенето е една от най-ефективните форми за прочистване от натрупаните токсини. Изберете любимото си упражнение (аеробика у дома, джогинг, плуване, колоездене...) и му посветете 20-30 минути дневно. Дори и да не ви остава време да спортувате всеки ден, осигурете си изпотяване у дома с домакински занимания.


ОТПОЧИВАЙТЕ


Сънят е един от ключовете към пълноценния и здравословен начин на живот. Той е необходим за зареждане както на тялото, така и на мозъка. Сънят участва като важен фактор в много процеси, случващи се в организма – от регенерирането на клетките до храносмилането. Но сънят не е единствената форма на почивка, от която имате нужда. Правете кратка пауза след всяко по-натоварващо занимание. Използвайте възможността да изпънете гърба и краката си, дори и само за 5 минути. По този начин стимулирате кръвообращението си.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio