BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

 

 

 

 

 

 

 

СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumb

5 храни, които всяка жена трябва да похапва за здраво сърце


 

Една от промените в начина на живот, която можем да направим, за да подобрим здравето на сърцето си, е да изберем правилните храни. Предлагаме ви 5 отлични предложения.


Домат

Богат на мощни антиоксиданти, доматът е свързан с понижаване на „лошия“ холестерол и триглицеридите. Освен това той предотвратява образуването на съсиреци, което от своя страна намалява риска от сърдечни проблеми.


Кисело мляко

Скорошно изследване установи, че при жените, които ядат около половин чаша кисело мляко всеки ден, се наблюдава драстично по-малко натрупване на плаки по стените на кръвоносните съдове, което намалява риска от инсулт и инфаркт.


Патладжан

Той е с високо съдържание на калий, витамин С, фибри, витаминн В-6 и други фитонутриенти, които подпомагат здравето на сърцето. Флавоноидите в патладжана намаляват риска от редица сърдечно-съдови заболявания.


Сьомга

Тя, както и херингата, скумрията и риба тон, са богати на ненаситени мазнини, омега-3 мастни киселини, които доказано намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Препоръчително е да консумирате риба поне два пъти в седмицата.


Ябълка

Научните изследвания установяват пряка връзка между всекидневната консумация на ябълки и намаленото ниво на „лошия“ холестерол. Плодът също така намалява възпалителните процеси в артериите и ги почиства от натрупаната плака.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio