BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

Винарска изба „Опрев“


Категория : LIFESTYLE

Opreff logo 

Винарска изба „Опрев“ е създадена през 2006 година, в малкото добруджанско село Добротица

 floral-3

 02

Терените, върху които са разположени лозята на избата попадат в климатичния район на Крайдунавската низина, за който е характерен умерено-континентален климат с горещо лято и много слънчеви дни. Районът е подходящ за отглеждане на сортове за производство на висококачествени бели и червени сухи вина, както и на десертни сортове грозде.


02floral-3

Seletikaе древна римска провинция, която се простирала от днешна Добруджа до делтата на Дунав. Seletika била една от житниците на Римската империя, но повече се славела с виното си, родено от кехлибарено грозде. Опитните римски легионери твърдяли, че виното има златист цвят като русите коси на местните девойки, вкусът му бил като техните устни, а опиянението, което давало, било омайно като любовта им. Никой не можел да му устои, нито да му се насити… Затова и до днес ценителите на този любовен еликсир знаят пътя към Seletika!

Вече седем години, колективът на избата се стреми да отстоява максимата: „Отгледаните с любов лозя, раждат запомнящи се вина.“Това става възможно благодарение на всеотдайността , ентусиазма и творчеството на екипа, който осъществява целия процес - от гроздето до бутилката вино. Изключителният професионализъм на технолога на избата- Стелиян Русков, както и съпричастността на колегите Илиян Алексиев и Елза Йоргова, сътвориха елексирите с марка „ Via Seletika“. С това име вината на избата излизат за първи път на пазара.

03

 sveteshto pano 1
04 

МАВРУД


Виното притежава искрящ рубинен цвят, аромат на зрели червени плодове с доминиращи нюанси на вишна и череша, който преминава и във вкуса. Меки танини с елегантна свежест, приятен и галещ послевкус. Една чудесна компания на дивеч и зрели сирена.

05 
floral-3

КАБЕРНЕ СОВИНЬОН


Вино, създадено от собствени лозя, отлежало във френски дъбови бъчви. Наситен, запазен цвят. Интензивен нос на касис. Елегантен, фин, черен плод. Мека атака, последвана от сладост. Сочно и обемно тяло.


06 

ШАРДОНЕ & МИСКЕТ

floral-3

Превъзходна комбинация на традиция и стил, в която мекотата и цитрусовият аромат на сорта шардоне се допълва от свежест на зелена ябълка и фин мискетов аромат. Тази хармония присъства и във вкуса, който е подчертано плодов и завладяващ със своя обем и пълнота. Всичко това, в комбинация с уникалността на тероара, правят виното запомнящо се. Консумира се охладено.

07 

МИСКЕТ

 sveteshto pano 1

www.Opreff.com

www.facebook.com/Винарска-изба-Тодор-Опрев

0887 62 62 99

 

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio