BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

Имението Аргетикон


Категория : ОБЕКТИ ОТ ГЪРЦИЯ

0102

03 04

Луксозното имение се намира на 4 км от международното летище в Хиос и на 6 км от центъра на острова.

Остров Хиос е най-красивият и най-плодородният остров в североизточната част на Егейско море, един от седемте, които претендират, че са родина на Омир. Едно от най-красивите места на острова е зелената долина Камбос, която се намира на 3 км южно от град Хиос. Ниските планини, които заобикалят Хиос от западната страна са причина за наличието на много подпочвени води, които правят Камбос необятна градина от цветя и цитрусови дървета.

05
06

През XIV век генуезката аристокрация избира тази местност, за да построи своите имения. Високите каменни стени на селото Тамиана в близост до Камбос предпазват именията от прах, ветрове и студ. Сенчестите пътеки в Хиос водят до усамотени красиви градини, които предлагат тишина и спокойствие.

07

В началото на XVI век, представител на семейство Аргентис, аристократи и търговци построява уникалното имение Агрикон в местността Камбос на остров Хиос.

Дори голямото земетресение през 1881 г. не успява да разруши невероятните постройки на имението, обградени с огромна градина, обсипана с орхидеи и рози.

Сега сградите на имението са превърнати в хотел, които предлага на своите гости незабравимо преживяване, потапяйки ги в миналото с пищната си архитектура и градини. Вековни дървета, жасминови и розови храсти, палми и кипариси изпълват душата на ценителите на природата.

08
09
10

Имението Аргетикон се състои от главна сграда (palazzo) и други две постройки за гости. Всеки член на семейството притежавал собствена резиденция, като по този начин подсигурявал своето спокойствие.


11

Уникалната местна архитектура е подчертана чрез детайлите на извитите врати и прозорци, аркадите с мраморни стълбове, величествените входни порти, стенописите по стените и таваните. Постигнат е архитектурен синхрон между декорацията на всяка вила и обзавеждането, кореспондиращо със съответната епоха.


11

Главната сграда е построена през 1550 г. и е разделена на две помещения:

Castello има дневна с пищно декорирани тавани, две спални, мраморна баня и тераса с изглед към градините. Просторното Pallazo има дневна, три спални, две бани и тераса с уникална гледка към долината Камбос.


Втората сграда е построена през 1930 г. и има две тематични помещения, подсказани от техните имена: Генуа и Венеция.


Третата сграда е реставрирана като е използвана рядката „xysto” техника, характерна за декорациите на екстериорите на село Пирги. Тази техника е известна с изработката на архитектурни шедьоври с геометрични фигури. За това двете помещения в нея са наречени Pyrgousiko и Pyrgi.

14 13
16
17

През 1954 г. местен работник е изпратен в Вентимиля /Италия/ и в Ница на Лазурния бряг във Франция, за да бъде обучен в изкуството на градинското оформление. Той прекарва известно време във вила Хамбъри във Вентимиля, където изучава ландшафтната архитектура, за да пресъздаде типичният лигурийски стил на парковете и в Хиос, който е запазен и днес в градините на Аргентикон.

18
19 20


В имението Аргикон има пет индивидуални вили, чиято архитектура хармонично съчетава характеристиките на средновековното строителство с модерното, за да се запази историческата стойност на това божествено кътче на земята.

21 22

Автентичните елегантни мебели, изрисуваните тавани, полилеи и красивите камини, подаряват на гостите на имението незабравими преживявания.

24
23

Всяка вила разполага с голяма дневна, тераса или веранда предлагаща спокойна и красива обстановка.

25 26

Ресторантът Аргетикон предлага гурме кухня, майсторски приготвена и аранжирана от главния готвач носител на много награди. Ястията се приготвят по ваш вкус, в комбинация от най-пресните органични храни от местните градини и цял свят. Гостите могат да се насадят на прекрасната храна в романтичната атмосфера в градината на светлината на свещите, докато тиха музика лети из въздуха.

27

За пълния комфорт на гостите масажните и разкрасителните процедури се извършват на място.


SPA Аргентикон

Хармония между тяло и дух

28 29

GYM

В красива и просторна зала с естествена светлина са разположени най- модерните gym уреди като извайват вашето тяло.

Сауна

Освежете своето тяло в оригинална финландска сауна.

30 31

Джакузи

Ревитализирайте своя дух със силата на водата в прегръдката на джакузи под клоните на лимоновите дървета.

SPA център

Подмладете своето тяло под светлината на свещите в комфортните масажни стаи.


ARGENTIKON LUXURY SUITES

Kambos, 82100 Chios - Greece, tel.: +30 22710.3111, fax: +30 22710.31465

e-mail:

www.argentikon.gr

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio