BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

ВИНА, ДОКОСВАЩИ СЪРЦЕТО


Категория : LIFESTYLE

logo_Preslav

Всекидневието ни кара да бързаме и жонглираме през него, но след уморителната рутина няма нищо по-приятно от чаша вино, споделено с добър приятел, с любим човек, с увлекателна книга или с нежна мелодия . То разкрива нови светове, в които всеки намира любов, красота и мечти. И ако все още не сте открили магията на божествената напитка, или ако отдавна познавате елексира на живота, предлагаме на вашето внимание селекция от качествени вина, докосващи сърцето на всеки и задоволяваща най-изискания ценителски вкус.

Специализирана модерна технология, съчетана с традиция и професионализъм превръщат продуктите на Винекс Преслав в едно истинско удоволствие за сетивата. Създаден през далечната 1948 година, заводът е специализиран в производството на висококачествени вина и винени брендита, и се е утвърдил като един от най-динамичните производители в бранша. Собствените лозови масиви, са разположени в три изключително благоприятни лозарски микрорайона: Велики Преслав, Хан Крум и Нови Пазар. Благодатният тероар тук, позволява на енолозите от Винекс Преслав да очароват винените любители всяка година.


Серията Голдън Ейдж на Винекс Преслав се състои от висококачествени сортови вина от собствени лозови масиви. Благодарение на използваните отбраните сортове грозде, съвременната технология и дългогодишния опит на винарите се постига баланс между впечатляващ аромат, завладяващ вкус и елегантна визия. Вината от серията са носители на медали и отличия от най-престижните винарски изложения както национални, така и международни.


1.GOLDEN_AGE_TRAMINER

1. Траминер Golden Age

Благодарение на търпелива и продължителна клонова селекция, подкрепена от изключителния потенциал на тероарa, полученото вино е със силен и богат аромат на подправки, роза и карамфил. Вкусът е мек и плътен с дълготраен финал. Виното е наградено със Сребърен Медал от престижния конкурс Mundus Vini.

2.GOLDEN_AGE_SAUVIGNON_BLANC

2.Совиньон блан Golden Age

Гроздето, използвано за направата на този превъзходен Совиньон Блан, е брано на три етапа в зависимост от развитието на ароматния профил. Резултатът от блендирането впоследствие, позволява да се получи вино с интензивен сламено-жълт цвят, богат аромат на пъпеш, грейфрут и праскова. Свежият и закръглен вкус впечатлява с дължина, трайност и мек финал. Отличено със сребърен медал на конкурса Mundus Vini 2010.

3.GOLDEN_AGE_CHARDONNAY

3. Шардоне Golden Age

Вино с многопрофилен и впечатляващ аромат на цитрус, ванилия и масло. Дълбок и мощен вкус с приятна структура и мекота. Носи характера на вината от Преславския регион. 100% ферментация в 225л. френски барици. Шардоне Golden Age е носител на множество отличия и награди, като най-престижните от тях са Сребърен Медал от Chardonnay du Monde и Сребърен Медал от Mundus Vini.
4.GOLDEN_AGE_rose

4. Розе Golden Age

Елегантно, сочно вино с експресивен аромат на горски ягоди и къпина. Мек, балансиран и гъвкав вкус. Свеж, устойчив и дълъг финал.
5.GOLDEN_AGE_CAB_MAC

5. Мерло Golden Age

Вино, произведено посредством въглекисела мацерация с цел получаване на засилена плодовост, свежест и балансиран вкус. Елегантно и сочно със силен аромат на къпина и ягода. Меки, полирани, зрели танини с кадифен и дълготраен финал.

6.GOLDEN_AGE_CS

6. Каберне Совиньон Golden Age

Плодът преминава период на тридневна студена мацерация за мека екстракция на цвят и аромат. Ферментацията извършваме в малки дъбове съдове с обем - 5 hl при температурен режим 24 до 26 °С. Виното съзрява във френски барици в продължение на 12 месеца. Резултатът е вино с богат интензивен аромат на черна череша, касис и къпини. Зрелите и сладки танини, допълнени от ванилия и мока правят финала траен и впечатляващ. Носител на златен медал от престижния конкурс Challenge International du Vin.


7.GOLDEN_AGE_pinot_noir

7. Пино Ноар Golden Age

Гъвкаво и добре структурирано вино с интензитет и характер. Ароматът на боровинки, череши и сини сливи се подкрепя от какао и чер шоколад във вкуса. Балансирано и сочно с фини танини на финала.
 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio