BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

Хотел "Естрея Палас"


Категория : SPA ХОТЕЛИ

__Estreya
00

Има място на българското Черноморие, което през годините е запазило своята природа, тишина и спокойствие. Уникалното съчетание на гора и море предопределя изграждането тук на манастира „Св. Св. Константин и Елена“. Днес в непосредствена близост до тази свещена земя се намират хотелите „Естрея Палас“ и „Естрея Резиденс“.

02

Като част от постройките към манастира в началото на ΧΧ век е била създадена първата гроздолечебно заведение – хотел „Свети Константин“, което дава началото на българския черноморски курортен туризъм. До 1957 е известна с името хотел „Свети Константин“, от 1957 до 2003 г. с името хотел „Прага“, а от 2004 г. е реконструирана и преименувана на хотел „Естрея Палас“.


Днес старата традиция на гроздолечение се възражда в SPA-център „Естрея“. При уникалните за българското Черноморие винени терапии и процедури се използват грозде и продукти от лозовите масиви „Белоградец“, които отговарят на изискванията за органична продукция.

01

През 2008 г. завършва изграждането на хотел „Естрея Резиденс“. Запазвайки природата, уюта и специфичния български архитектурен стил хотелът предлага на своите гости просторно фоайе, модерно оборудвана зала за тържества и конференции, а в приземния етаж е разположен SPA-център „Естрея“.

Хотел "Естрея Палас" разполага с двойни стаи, апартаменти и студия (семейни стаи).

030405

Ресторанти

07

Разнообразно меню, ястия, приготвени от пресни и качествени продукти допълват приятния престой в "Естрея Палас" и "Естрея Резиденс". На разположение са 2 зали - с капацитет 90 и 120 места. Предлагат се разнообразни специалитети от националната и европейската кухня. Колекцията от бели и червени вина, произведени в избата на хотела от био-грозде на лозови масиви "Белоградец" са приятно и освежаващо допълнение към всяко меню. Двете зали имат външни тераси, разположени под сянката на вековни дървета.

08

През летните горещини гостите на двата хотела могат да утолят своята жажда край басейна със студена бира или разхладителни напитки, а след вечерна разходка могат да се насладят на богатия избор от алкохолни и безалкохолни коктейли, предлагани в уютната обстановка на лоби-бара в хотел "Естрея Резиденс".

0609

Басейн

10

Пред терасата на ресторант "Естрея" са разположени двата външни басейна. За малките гости на комплекса има детски басейн, който представлява отделена секция с преграда и дълбочина 0.40м.

11

В SPA център "Естрея" се намира вътрешният басейн. Той е с правоъгълна форма, има полегато дъно и дълбочината му варира от 1.50 до 1.70 м, а за поддържане качеството на водата се ползва иновативна озонираща система.

12

SPA & Wellness

131415

Широтерапия (мануална терапия) - отблокирането на ставните ”блокажи”. Възстановяват свободата на движението им, подобряват гъвкавостта и премахват болката.

Шиатцу - метод на въздействие върху кръвообращението, лимфен дренаж и хармонизиране на енергията.

Масаж - този древен метод заема основно място при лечението на почти всички заболявания. Умело прилаган, той дава добри резултати в предподготовката на същинското лечение: частичен масаж; пълен масаж; масаж на лицето; антицелулитен масаж; масаж с пчелен мед; масаж със загрети камъни.

Парна баня - гарантирано ще забравите всекидневения стрес и ще се насладите на миг пълно спокойствие.

Калолечение - терапия с лечебна кал от Черно море, която влияе благоприятно в борбата със заболяванията на двигателния апарат.

Терапия с луга - специална подгряваща терапия чрез нанасяне на горещи компреси със солен разтвор.

Спа-капсула - иновативната система Dermalife предлага ефективна грижа за тялото и кожата, за добро здраве и самочувствие. Концепцията представлява комбиниране на водни пари с инфрачервено лъчение за едновременно въздействие върху човешкото тяло. SPA-капсулата Dermalife на Wellsystem предлага следните процедури:

Пара • Инфрачервено лъчение • Вибрационен масаж • Аромотерапия и билкотерапия • Почистване на кожата • Намаляване на теглото • Стягане и витализация на кожата • Подхранване на кожата, грижи за кожата, ре-минерализация и изглаждане • Процедури против стареене и бръчки • Процедури за лицето • Засилване процеса на пилинг • Регулиране на пигментацията • Намаляване на целулита

16

Конгресна зала

17

Многофункционална зала "Добруджа" в хотел "Естрея" е с площ от 300 кв.м. В различните си конфигурации е подходяща за провеждане на сватбени и семейни тържества или за фирмени конференции, събрания и коктейли. Вътрешна част от залата има възможност да се отдели със стъклени прегради и да се ползва като помещение за провеждане на обучения.


Винарна

18

Във винарна "Естрея" се предлага богат асортимент от изискани ястия и вина на известни български бутикови изби. В избата непосредствено до винарната се произвежда вино от лозови масиви на с. Белоградец (на 50 км от гр. Варна), които са отличени със сертификат за органична продукция. Лозите от сортовете бяло грозде са произведени в немската Рейн-Мозелска винарска област, а червените са от елитните френски производители Мерсие и Гийом.


Контакти :


КК „Св. Св. Константин и Елена”

9006 Варна

+359 52 361135

info@hotelestreya.com

www.hotelestreya.com

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio