BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

СЕКРЕТЪТ ОТ ОХЛЮВИ- РЕВОЛЮЦИЯ В ПОДДЪРЖАНЕТО НА ВАШАТА КОЖА


Категория : НАТУРАЛНА И БИО КОЗМЕТИКА

logo_glavna

ПОЛЗАТА ОТ НЕГОВОТО ПРИЛОЖЕНИЕ В КОЗМЕТИКАТА


ОХЛЮВЕН ФИЛТРАТ - ПРЕМАХВА АКНЕТО И ДРУГИ КОЖНИ НАРУШЕНИЯ

Охлювения екстракт е продукт от от охлювите (вид Helix Aspersa Muller, както и от кафявия градински охлюв Helix Pomacia) , който притежава изключителни оздравителни за кожата свойства. Съдържа алантоин, колаген, еластин, гликолова киселина и натурални антибиотици, които регенерират и защитават клетките на кожата.


ОТКРИВАНЕ


Охлюви се отглеждат във ферми по целия свят и се използват в европейската кухня. Установено е, че кожата на ръцете на работници, манипулиращи с охлюви, е изключително мека и нещо повече – малките порезни рани заздравяват много бързо, без наличие на белези. Това провокира методични проучвания върху ефекта от екстракта на градинските охлюви, които потвърдиха неговите регенериращи свойства.


АКНЕ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ


Високо пречистеният охлювен филтрат лекува не само акне, но е ефективен и при: варикозни вени; псориазис; абсцеси; екземи; предпазване от образуване на белези; целулит; бръчки; белези; изгаряния, включително слънчево; язви в устата; обриви и други


АКНЕ – ЕДНА НОВА СТРАТЕГИЯ НА ЛЕЧЕНИЕ


Охлювеният филтрат е чист и прозрачен, подобен на вода и няма мирис. Извлича се мануално, без увреждане на охлювите. Филтрира се след екстракцията и се тества микробиологично, преди да се използва като ингредиент. На пазара има различни продукти, съдържащи охлювни филтратни, но само продуктът с високо съдържание на охлювен секрет е ефективен при лечението на акне. Съществува изобилие от продукти, които съдържат 3-4% охлювен екстракт. Един продукт, съдържащ минимум 80%, ще бъде винаги много по-ефективен.

Ефикастността на охлювния секрет за здравето на кожата се дължи на съдържанието на алантоин, естествени антибиотици, колаген, еластин и гликолова киселина.

Алантоинът въздейства върху кожната регенерация. Охлювът използва алантоин за да регенерира черупката си. По същия начин той действа и върху нашата кожа.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ АКНЕ


Едно от най-честите приложения на охлювения екстракт е при всички случаи на акне: по лицето, шията, челото, тила, плещите.

Кожата се измива грижливо с топла вода и обилно се насапунисва, за да се отворят порите. Нанася се маска – смес от гел, съдържащ охлювен екстракт с чист охлювен екстракт. Гелът се разнася по цялата кожна повърхност, засегната от акнето. Намазва се не само засегнатото място, но и извън него, за да се избегне „пълзенето” на акнето в страни. След половин час процедурата се повтаря и след още половин час гелът се нанася за трети път. При това третиране акнето започва да изчезва още след третия ден. При осем дневно третиране по описаната по-горе процедура, засегнатия кожен участък ще бъде изчистен от пъпки и възпаления.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ПСОРИАЗИС И ЕКЗЕМА


Измивай мястото на екземата с топла вода и сапун, за отваряне на порите! Прилагай гел, съдържащ охлювен филтрат, три пъти дневно! Избягвай излагане на слънце!


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ЦЕЛУЛИТ


Измивай мястото с топла вода и сапун, за отваряне на порите! Прилагай гел, съдържащ охлювен филтрат, три пъти дневно.

Масажът е важен в този случай. Целулитът е бавно отзвучаващ процес и лечението трябва да е съпроводено с диета, богата на плодове и зеленчуци, за да се получи видим резултат след 4 седмици.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ВАРИКОЗНИ ВЕНИ


Чрез приложение на гел върху мястото, засегнато от варикозни вени, три пъти дневно, ние забелязахме сюрпризиращ ефект, само след няколко дни. Първо болката изчезна. Охлювеният екстракт и в този случай прилага същата регенеративна сила, както при самата животинка. Той подхранва подлежащата кожа и за пълното й възстановяване са нужни 2-3 месеца третиране с гела. Ако вената е изпъкнала и болезнена се поставя маска, напоена с екстракт с постоянна превръзка в продължение на 4-5 дни.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ВАРИКОЗНИ ЯЗВИ, РАНИ И АБСЦЕСИ


Варикозните рани са резултат на затруднена циркулация във варикозните вени. Лечението, използващо гела, има един изключителен ефект, а също така е и отличен бактерицид. Действа благоприятно върху инфектираните рани и абсцеси.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ЕКЗЕМА


Охлювният екстракт помага за премахването на всеки тип екзема. Зачервяването изчезва скоро, а също така и бледите петна започват да изчезват още докато съхне препарата. Измийте грижливо с мек пешкир и топла вода. Ефектът настъпва бързо, но отмивайте нежно, за да избегнете увреждане на кожата.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ИЗГАРЯНИЯ (включително слънчеви, от гореща вода и други)


Още след първите 30 минути екстрактът ще премахне болката и ще успокои кожата. Прилагайте 2-3 дни или чист екстракт или комбинация от „екстракт+гел”. Ако е повърхностно изгаряне, гелът ще помогне много бързо. Ако раните са дълбоки, приложете охлювен екстракт с напоена марля върху раната, за да абсорбира кожата напълно екстракта.


ИЗПОЛЗВАНЕ ПРИ ЯЗВИ В УСТНАТА КУХИНА


Тази инфекция се случва най-често при децата, които „опитват” на вкус всяко нещо. Прилага се „охлювен екстракт+ гел” локално. След 30 минути болката отминава. Екстракта няма вкус.


Главни активни съставки на охлювеният филтрат:


Алантоин – стимулира кожната регенерация и отстранява мъртвите клетки (пилинг). Премахва дразненето и предпазва кожата от киселинни или алкални субстанции;

Протеини и витамини – подхранват кожата и имат противовъзпалителен ефект;

Натурални антибиотици – охлювите се използват срещу бактерии по кожата като Е. Коли, Стафилококус ауреус, Псевдомонас аеругиноза, Акне вулгарис. Натуралните антибиотици са мощна протекция срещу инфекции.

Колаген и Еластин – тези два важни за кожата компонента са съставна част на охлювения филтрат.

Гликоловата киселина – присъства в охлювения филтрат, в концентрация, която продуцира меко елиминиране на мъртвите клетки (пилинг), подпомага тяхното заместване с нови благодарение на съдържащия се в охлювения филтрат алантоин.


ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА КОЗМЕТИКА С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ!


HELDIVA Prima® - Тоалетен сапун за лице

1_sapun

Тоалетният сапун е натурален козметичен продукт, предназначен за ежедневно поддържане хигиена на кожата на лицето, за да я запази здрава и с естествена красота. Включеният в състава на сапуна Snail Secretion Filtrate спомага за изглаждане на кожата, активно участва в борбата с акне, екземи и множество кожни лезии, както и действа избелващо на кожни пигментации от различен произход.


Редовната употреба на сапуна HELDIVA Prima® отваря запушените пори; предотвратява мимически бръчки и минимизира отпечатъците на стареенето; изглажда и заличава белезите по кожата, предизвикани от акне, изгаряния, целулит и стрии.


Тоалетният сапун се препоръчва за всички типове кожа.


HELDIVA Prima® - Мултифункционален интензивен регенериращ серум

2_serum

Мултифункционаленият интензивен регенериращ серум е мек, деликатен ексфолиращ и хидратиращ иновативен продукт, специално създаден за лице и шия.

Серумът HelDIVA Prima® внимателно премахва мъртвите кожни клетки и мазнините, почиства порите. Стяга, уплътнява и възвръща блясъка на кожата, постигайки младежко излъчване. Укрепва кожната структура и еластичността.

Запълва белези и бръчки. Изглажда кожата, без да предизвиква раздразнения. Оставя я обновена и дълбоко хидратирана. Не съдържа алкохол. Серумът е подходящ за всякакъв тип кожа.


HELDIVA Prima® - Хидратиращ гел за проблемна кожа

3_dneven-noshten_mazna_koga

Хидратиращият гел за проблемна кожа е ефективен иновативен козметичен продукт, притежаващ меко и деликатно ексфолиращо и хидратиращо действие, специално формулиран за мазна, чувствителна и склонна към акне кожа. Леката и нежна текстура на гела създава предпазна бариера, подсилвайки естествените защитни функции на кожата.

Гелът за проблемна кожа HelDIVA Prima® внимателно регулира серумната секреция, стяга, уплътнява, свива порите като по този начин се намалява лъщенето на кожата, постигайки младежко излъчване. Укрепва кожната структура и възвръща еластичността. Запълва белези и бръчки. Изглажда кожата, без да предизвиква раздразнения.

Изключително подходящ за мазни, акнетични и проблемни кожи.


HELDIVA Prima® - Деликатен хидратиращ крем-гел за нормална кожа (дневен)

4_dneven_normalna_koga

Деликатеният хидратиращ крем-гел за нормална кожа е козметичен продукт с меко ексфолиращо и хидратиращо действие, специално формулиран за нормална кожа. Нежната му текстура, позволява бързо проникване в кожата, което активира възстановяването на травмираните тъкани, като същевременно подобряват естествената регенерация на кожата и клетъчния обмен.

Овлажняването преобразува и поддържа хидролипидния филм върху кожната повърхност, което я прави по-еластична и защитена. Функцията на мастните жлези протича нормално, което води до ограничаване на кератинизацията и развитието на причиняващите акне бактерии. Крем-гелът стяга, уплътнява и връща блясъка на кожата. Укрепва кожната структура, възвръща еластичността, без да предизвиква раздразнения.


HELDIVA Prima® - Деликатен хидратиращ крем-гел за суха кожа (дневен)

5_dneven_suha_koga

Деликатеният хидратиращ крем-гел за суха кожа е козметичен продукт, притещаващ ексфолиращо и хидратиращо действие, специално формулиран за суха и чувствителна кожа.

Нежната му консистенция, позволява бързо проникване в кожата, което активира процесите на възстановяване на травмираните тъкани по балансиран и цялостен начин.

Овлажняването преобразува и поддържа хидролипидния филм върху кожната повърхност, което я прави по-еластична и защитена. Крем-гелът стяга, уплътнява и връща блясъка на кожата. Запълва белези и бръчки. Оставя кожата обновена, дълбоко хидратирана и с усещане за мекота и свежест. Изключително подходящ за приложение през деня при сухи, чувствителни кожи.


HELDIVA Prima® - Подхранващ и ревитализиращ крем за нормална и суха кожа (нощен)

6_noshten

Подхранващят и ревитализиращ крем за нормална и суха кожа е ефективен козметичен продукт – основен елемент от Програма за красота със секрет от охлюви и Алое Вера. Съдържа полизахариди и други овлажнители, които образуват филм, запазващ влажността на кожата. Съдържанието на глицериди от масло от кайсиеви ядки и масло от жожоба осигурява естествени липиди за поддържане на важния баланс мазнини-вода. Колагенът и еластинът (от охлювения секрет) са необходими за поддържане на тъканта на кожата в добро състояние. Леката и нежна текстура на крема създава предпазна бариера, подсилвайки естествените защитни функции на кожата. Със своите овлажнители Ревитализиращият богат нощен крем за лице HelDIVA Prima® съдържа всички витамини и минерали, от които се нуждае Вашата кожа. С добавените липиди, той възстановява клетките, докато спите, дава живот на кожата ви. Това е един превъзходен кадифен крем, който изглажда дори най-фините бръчки и линии.


HELDIVA Prima® - Маска за лице

7_maska

Маската за лице е подходяща за самостоятелна употреба и е адаптирана за всеки тип кожа. Предлага се като прахообразна субстанция в опаковки за еднократна употреба. Тя се прилага като допълнителна процедура един път седмично.

Включените активни съставки в нея спомагат за: дълбоко хидратиране и създаване на защитна бариера на кожата; спомага за отстраняването на мъртвите клетки (пилинг) и синтезата на нов колаген; регенерира фибробластите;

стимулира лицевите мускули; възвръща еластичността на кожата; подобряване на текстурата й; увеличава обема и изглажда бръчките;намалява размера на порите; Включването на витамин С (под формата на аскорбинова киселина) разгръща максимално антиоксидантния капацитет. Прониква дълбоко в кожата, достигайки клетъчната мембрана и участва в синтеза на тройната спирала на колагена. Той активизира забавения метаболизъм в клетките, подложени на системно UV-влияние. Кожата се хидратира в дълбочина, регулира се секрецията на себума. Кожата е еластична, мека и кадифена на допир. Използването на Мултифункционален интензивен регенериращ Серум HelDIVA Prima® за рехидратиране на маската води до значителен „anti-ageing” ефект, запазвайки интегритета на колагена и еластина.


Производител: „СИНАПС & ЕСКЛ” - Велико Търново, ул. Бузлуджа, 1.

Контакти: 0888 40 60 13; 0878 50 13 53

e-mail: heldiva@mail.bg

skype: synaps544

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio