BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

Огън и Лед – Скандинавия


Скандинавският красив и загадъчен пейзаж провокира понякога първични чувства у своите жители и гости. Лятно слънцестоене, зимни нощи сред блещукащото северно сияние, мразовита околна среда на ръба на Северния полярен кръг – в тези условия, нормално е термотерапиите да са най-популярните SPA процедури.

Геотермалните средища се славят с естествено топлите си басейни с морска вода, изпълнена с минерали, която възстановява и укрепва човешкия организъм. През това време финландците са отдадени напълно на сауните, изградени по бреговете на езерата, в домове, в постройки под земята, дори и в административните сгради. Населението на държавата е над 5 милиона , а сауните са с забележителната численост - 1.6 милиона. Като част от тази термотерапия, много финландци използват традиционните клони от дървото вихта /васта/, с които нанасят удари, за да стимулират и масажират мускулите и ускорят циркулацията на кръвта.

За някои сауната е сакрално място, където може да подновят силите и да премахнат греховете. Според финландския фолклор топлите стаи обитавали елфите и майките там раждали децата си.

Топлите процедури много често са комбинират със студени. Не е странно в скандинавските страни да забележим човек, зачервен от горещата сауна да се потапя в ледените води на река или басейн. В северните SPA центрове гостите непрекъснато сменят температурата на околната среда - от топла към студена или обратно и то няколко пъти, като винаги завършват процедурите в студена вода.

В топлата вода кожните клетки се разширяват, а в студената се свиват. Това стимулира циркулацията на кръвта и ускорява метаболизма. Колкото и странно да изглеждат тези процедури, включващи последователно излагане на тялото на различни температури, действат силно детоксикиращо и премахват усещането за напрегнатост след дългия работен ден.Spa Life bg - За нас ogun_i_led_skandinaviq_glavna

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio