BG
EN
Romania Objects
Greece Objects
Romania Objects
Greece Objects

Синята лагуна – Исландия


Потапянето в Синята Лагуна /близо до Рейкявик- Исландия/, едно от първите SPA селища в света, в момента е превърнато в национално забавление за почивка и грижа за тялото.

Тази местност в се слави с голяма популярност в Исландия. Гостите се наслаждават на релаксиращи бани в геотермалната солена вода, много полезна за кожата. Посещението на SPA центровете в Синята Лагуна е преживяване, което отстранява стреса, предизвикан от екстремалния начин на живот. Посетителите възвръщат връзката с природата, наслаждават се на прекрасната гледка и дишат чист свеж въздух.

Синята Лагуна е една от най-посещаваните дестинации Исландия. Годишно посетителите на термалното средище са над 400 000. Лагуната е с площ около 5000 кв.м. и съдържа около 6 милиона литра геотермална солена вода, която естествено се подновява на всеки 40 часа.

Солената вода в лагуната извира от 2000 м. под земната повърхност и е естествено затоплена. Температурата в най-ниската точка е 240°C, а налягането- около 36 пъти по-високо от това на повърхността на земята. По пътя си към повърхността се среща с магмени образования, като от допира си с тях поема повечето си лечебни сили извличайки природни минерали. Особено високо е ниво на силиций. Концентрацията на сол във водата е 2.5%, което е около 1/3 от на тази на океана.Spa Life bg - За насislandia_sinqta_laguna_glavnaislandia_sinatq_laguna_1islandia_sinata_laguna_2islandia_sinqta_laguna_3islandia_sinqta_laguna_4islandia_sinqta_laguna_5islandia_sinqta_laguna_6

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio