SPA ЕНЦИКЛОПЕДИЯ


SPA Енциклопедия:

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автори: Габриела Петрова, Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захaриева


Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла

В процес на подготовка на издание (книжно тяло)

Автор: Мария Кръстева

За повече информация за книжното издание и заявки, свържете се с нас на:

Тел: 0878 133 239 – Илияна Захариева


Виж PDF

Ароматерапия енциклопедия Част I - Етерични масла  

Ароматерапия енциклопедия Част II - Масажи


Виж PDF

e-mail на редакцията: eniramedia@gmail.com


Търси по буква


Масаж Есален (Essalen massage)Създаден и разработен в през 80-те години на 20 век в Есаленският Институт в Калифорния, масажът комбинира сензитивни релаксиращи техники и някои от основните, практикувани в шведския масаж. Есален техниката е известна с енергизиращото и релаксиращото си действие, защото премахва напрежението в мускулите и хармонизира цялото тяло.
 
Масаж с кафеМасажът с кафе може да се изпълнява върху цялото тяло или локално – в зоните с изразени козметични дефекти. Той се основава на уникалните свойства на кофеина, съдържащ се в зърната на кафето. Масажът с кафе стимулира кръвообращението и действа като своеобразен лимфодренаж, спомага за изхвърляне на шлаките и токсините, което стимулира нормализирането на обмяната на веществата и отслабването, изчезва ефектът “портокалова кожа” и подобрява нейната текстура. кожата става гладка и еластична, а мускулите - по-гъвкави, постепенно изчезват излишните килограми. Ароматът на кафе оказва стимулиращо въздействие при физическа и умствена умора, тонизира при нервно напрежение.
 
Маски - почистващиСпомагат за размекването на горния слой на кожата, позволяват отделянето на замърсяванията, на мъртвите клетки, на излишните мазнини, дълбоко и деликатно почистват кожата, без да я травмират и провокират, и без да нарушават естествения й баланс. Подходящи са при грижата за мазна, комбинирана и нормална кожа, а също така и за проблемна кожа, склонна към образуване на акне.
 
Маски - овлажняващиПомагат за поддържане на естествения воден баланс на кожата. Подходящи са за всички видове кожа, особено за суха, уморена и дехидратирана. Особено добре въздействат на кожа, изложена на агресията на слънцето и вятъра. Това е истински поток от овлажняваща свежест, който осигурява бързо насищане на кожата с влага и отстранява дискомфорта, свързан със сухотата и обезводняването на кожата, стимулира процеса на обновяване, изглажда мрежата от ситни бръчки, подобрява структурата на кожата, придава й свежест и гъвкавост, увеличава еластичността и блясъка.
 
Маски - подхранващи Попълват дефицита на витамините в кожата, повишават циркулирането на кръвта, активизират кръвообращението, стимулират процесите на обмяна, овлажняват и поддържат жизнения тонус. Те повишават гъвкавостта и еластичността на кожата, възстановяват естествената й защита, възвръщат здравия цвят. Резултатът е мека, свежа, кадифена кожа.
 
Маски - успокояващи Те са като “бърза помощ” за раздразнена, възпалена, уморена кожа. Съдържат комплекси активни вещества, отстраняват дискомфорта, отстраняват раздразнението и почервеняването, успокояват и омекотяват епидермиса, заличават следите на умора и стрес, възстановяват гъвкавостта, тонуса и обилно овлажняват кожата, защитават от факторите – виновници за нейното стареене.
 
Маски - моделиращи Оказват многостранно въздействие върху всички причини за появата на целулит, излишно тегло и отпусната кожа. Те подобряват кръвообращението, осигуряват храна и кислород на клетките, подобряват и възстановяват обмяната, стимулират растежа на здравите клетки. Овлажняват и подхранват кожата, борят се с отпуснатостта, укрепват съдовите стени. В резултат на това се очертават контурите на тялото, кожата се стяга и става гладка и еластична.
 
Маска с шоколадМаската представлява смес от шоколад на прах, в състава на който влизат натурални екстракти от растения и плодове, морски водорасли, глина и други активни компоненти, топла вода и какаово масло, като при цялостното смесване се образува пластична консистенция. Тази маска се нанася на предварително почистената кожа на тялото с ръце, а на лицето (избягвайки областта около очите), шията, областта на дeколтето – с помощта на четчица. Маската с шоколад има стягащ ефект, стимулира обмяната на веществата в кожата, активизира процеса на липолизата (изгаряне на мастните тъкани) и обновява клетките (регенерация), интензивно овлажнява и насища кожата с антиоксиданти, минерали и витамини, повишавайки еластичността й, отстранява признаците на умора и стрес.
 
Медено-солни шилингиОсновни съставки на пилинга са минерални соли и различни видове мед (цветен, алпийски, от екзотични растения). Солите съдържат микроелементи (калций, желязо, сяра, магнезий, йод и други), необходими за нормалното функциониране на организма. В състава на натуралния мед влизат антиоксиданти, фруктоза, витамини (В1, В2, В6, Е, К, С, А), белтъчни вещества, микроелементи (калций, натрий, желязо), фитонциди, мазнини, стероидоподобни вещества. Медът леко и изцяло се абсорбира през кожата, притежава бактерицидно, стимулиращо действие, допринася за извеждане на токсините от организма. Пилингът, изпълнен с медено-солна смес в съчетание с различни ароматни масла, изчиства великолепно кожата, премахвайки шлаките и токсините, подобрява текстурата на тъканите, овлажнява и подхранва, насища я с минерали и микроелементи, стимулира кръвообращението, подобрява обмяната на веществата.
 
Минерални пилингиВ тази група са обединени пилинг процедурите с използване на минерални вещества: морска и планинска сол, морски пясък, вулканична и морска кал, глина с добавена паста от водорасли, ароматни масла, алпийски билки, растения и цветя. В състава на минералните пилинги влизат различни микроелементи (калций, желязо, сяра, магнезий, йод и други), необходими на организма за нормалното му функциониране. Минералните пилинги действат детоксикиращо (подобрявайки циркулацията на кръвта и лимфите); стимулиращо – (извежда токсините); минерализиращо - (обогатяват кожата и тялото с витамини, макро- и микроелементи); избелващо - (поради “обелването” на горния слой кожа); тонизиращо и укрепващо.
 


Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio