СПА комплекс "Александър"


Категория : SPA ХОТЕЛИ

01

СПА комплекс "Александър"е най-новият обект за настаняване в Етнографски ареален комплекс Златоград. Разполага с:

02

- 16 двойни стаи (с възможност за допълнително легло), стилно обзаведени и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, тераса, самостоятелен санитарен възел с душ кабина, сешоар;

- възможност за ползване на безжичен интернет, паркинг;

03

Комплексът разполага със зала, оборудвана с мултимедия, екран, флип чарт, подходяща за малки семинари, бизнес срещи, пресконференции и други.

- ресторант с капацитет над 300 места обзаведен в типичния за комплекса възрожденски стил с мултифункционално предназначение. Изключително подходящ е за провеждане на сватби, балове, фирмени мероприятия, празненства и семинари. Амфитеатралната му подредба може да го превърне в театрална зала, а модерната озвучителна и осветителна уредба - в дискотека.

04
05 06 07

Комплекс Александър разполага със СПА център с възстановителни, релаксиращи и балнеолечебни процедури, закрит басейн, парна баня, финландска сауна, ледено ведро, турска баня "Хамам", хидромасажни вани, тангентор, процедури за лице с висш клас френска козметика.

08 09

10 11
12
13

Етнографски комплекс Златоград отваря врати през 2001г. В Стария град. Запазил възрожденския си облик, кварталът е архитектурен резерват. Хубави бели 150-годишни къщи, кръгли комини, прохладни чардаци, калдъръмени улички – това е старият град – и съвсем естествено в него е намерил място Етнографският комплекс.

14 15

Богатият културен календар на комплекса предлага на туристите възможност да се запознаят с обичаите, бита и диалекта на местното население и традиционни български занаяти.

Занаятчийските работилници са 9 и в тях са възстановени характерните за региона занаяти – гайтанджийство, терзийство, тъкачество, сарачество, дърворезба, грънчарство, ножарство, златарство и цървулджийство. Посетителите не само могат да наблюдават работния процес на майсторите, но и да се опитат сами да изработят нещо.В една от най-хубавите къщи в квартала се помещава и Археологическо-етнографския музей.Обикновено обиколката завършва в кафене „Стария град”, където туристите се наслаждават на атрактивно поднесено въртяно кафе, приготвено на нагорещен пясък и подсладено със златоградска баклава с локум.

16
17 18
19

В заведенията за хранене на Етнографския комплекс – механа “Беловидово“, ресторант-винарна “Александрови къщи“, махана „Воденицата“, във възрожденска обстановка и под звуците на родопска гайда, могат да се вкусят златоградски кулинарни специалитети.

20 21

Обектите за настаняване в Етнографския комплекс предлагат над 150 легла, разпределени в четири къщи за гости, СПА комплекс “Александър”*** и един двузвезден хотел. Всички те са с възможност за почивка в съхранена атмосфера на отминали времена.

Предлагат се разнообразни маршрути с осигурен водач, многобройни пакети и предложения за посещения на туристически обекти от близки дестинации в България и Гърция.

През близкия граничен пункт между двете страни, до Егейско море се стига за малко повече от час. Нова туристическа дестинация започва едва на 11 км от Златоград със с. Термес с уникалните си 63 минерални извора, от където извира лечебна вода с температура 54 С. В покрайнините на селцето се намира първият важен археологически паметник – релеф на бог Митра върху масивна скала. След преоткриването на този единствен в Родопите храм на Митра, следва Ксанти – град с древна история (първото му писмено споменаване е 879 г.). На юг и само след 15 км е гръцко село Авдира. На самия бряг се издигат останките на древен град.

22

гр. Златоград, ул. "Стефан Стамболов" №40

телефон/факс: 03071/4166; 4474

email: eас@eac-bg.com

www.eac-bg.com

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio