СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumb

Биосауна

дата : 13.01.2012


Биосауната е комплекс от съвременни технологии (цвето и звукотерапия, инфрачервено лъчение) в съчетание с природни екологично чисти биоматериали, прилагани в стрителството и декорацията.

Biosauna_1

В биосауната е усъвършенстван климата на традиционната сауна. В нея се поставя печка с парогенератор с пулсиращо или постоянно отделяне на ароматна пара, което позволява достигането на 60-70% влажност при температура на въздуха от 45-46о C. Избирайки определен цвят и аромат, може да се постигне отпускане или обратно – тонизация на организма, да се подобри психическото и физическото състояние, да се достигне душевен комфорт. Звуковият съпровод – успокояваща музика и звуци от природата (шум на море, пеене на птички, шумолене на трева), хармонизира енергийно-информационните процеси, спомага за реалксацията и приятно допълва отдиха в биосауната. Специалната акустична система на биосауната ви дарява с нови усещания.


Обикновено, стените на биосауната се облицоват с канадски кедър – едно от най-красивите и величествени дървета по западното крайбрежие на Северна Америка. Той притежава лечебни свойства и висока екологична чистота. Неговият аромат успокоява, сваля напрежението и умората, а дървесината съхранява енергията.

Biosauna_2 Biosauna_3

В интериора на биосауната се използва натурален, специално подбран и обработен камък – нефрит. Това е природен здравословен минерал, източник на йонизация на въздуха. Специалистите по литотерапия (наука за влиянието на камъните върху човешкото здраве) характеризират нефрита като камък – стабилизатор, който има положително енергийно въздействие върху човека: укрепва нервната система, стабилизира кръвното налягане, подобрява кръвта, засилва мъжката потенция, лекува заболявания на пикочо-отделителната система. При контакт с вода се насища с метасилициева киселина, която влияе положително на състоянието на кожата и състава на кръвта.


След биосауната е необходим отдих от минимум 30 мин., като за възстановяване на водния баланс се препоръчва чаша билков или зелен чай, сок или минерална вода.


Сега вече тялото ви е готово за последващи SPA процедури.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio