СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumb

Различните приложения на английската сол

дата : 11.01.2012


Евтина, достъпна и лесна за употреба, английската сол осигурява на тези, които активно се грижат за своята красота, богатството на забавните за употреба и здравословни домашни методи за разкрасяване.

Epsom_Salts_01

В дните на вашата баба, английската сол е намирала приложение предимно като слабително средство. Английската сол – чисто и изпитано от времето минерално съединение, е всъщност магнезиев сулфат, който лесно прониква в кожата, като едновременно подчертава нейната красота и подобрява здравословното й състояние.


Въпреки че английската сол е естествено полезно изкопаемо, голяма част от продуктите с английска сол, които се разпространяват в аптечните вериги и козметичните магазини, са създадени по изкуствен начин. Независимо от това обаче английската сол запазва своята чистота и естествени лечебни свойства. За да съумеете пълноценно да се възползвате от нейните качества, следвайте тези съвети.


За ексфолиация


В дълбок съд смесете две чаши английска сол и 1/2 чаша вазелин. За аромат добавете и няколко капки етерично масло от лавандула. Нанесете готовата смес върху лицето си и нежно я втрийте в кожата. Така ще отстраните мъртвите клетки и ще стимулирате растежа на нови.

Epsom_Salts_02

За почистване на кожата на лицето


Смесете 1 чаена лъжичка английска сол с крем за дълбоко почистване. Втрийте сместа в кожата на лицето си. По този начин ще помогнете на минералите в солта да попият в нея и така ще почувствате тяхното благотворно действие. Изплакнете с хладка вода и внимателно попийте влагата с мека хавлия.


За допълнение към конкретна козметична процедура


Преди да лакирате ноктите, погрижете се за кожата на краката си като ги накиснете за поне 10-15 минути в леген с топла вода, примесена с английска сол. Солта ще омекоти кожата на краката ви и ще ви даде усещането за отпочиналост и свежест.


Кристали за вана


Смесете две чаши английска сол с няколко капки опияняващ аромат по ваш избор. Така ще създадете свои собствени соли за вана. За да придадете завършен вид на творението си, добавете и няколко капки оцветител за сладки или 1/2 чаена лъжичка глицерин. Складирайте кристалите за вана в плътно затворен съд.


Успокояваща SPA терапия


След баня, докато кожата ви е все още влажна, бихте могли да се подложите на нежен ексфолиращ масаж с английска сол. Такъв масаж се предлага в голяма част от SPA центровете. Вашият обаче ще бъде напълно безплатен!


Успокояваща вана


Напълнете ваната с вода с поносима за тялото ви температура. Докато ваната се пълни добавете към водата две чаши английска сол. Отпуснете се във ваната и останете там за около 12 минути. За най-добри резултати се подлагайте на процедурата поне три пъти седмично. За да придадете на цялото това удоволствие допълнителна свежест добавете към ваната и няколко капки ароматно масло от евкалипт.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio