Креолски масаж

дата : 08.01.2012


Креолският масаж е пристигнал при нас от южните брегове на Индийския океан – островите на Маскаренския архипелаг. Същността на техниката се състои в обработката на различни части на тялото с помощта на бамбукови пръчки, напълнени със зърна. Процедурата се извършва под звуците на етно музика с различен темпови рисунък.

Kreolski_masaj

Бамбукът в Азия символизира гъвкавостта и използването му в качеството на масажен инструмент е много полезно. Именно затова креолският масаж е особено ефективен за намаляване на мускулното напрежение. Благодарение на специалната техника (в началото – дълбоко разтриване с бамбукова пръчка, което въздейства, на първо място, върху мускулите, след което с пръчките се обработват активните точки на тялото) и различната интензивност на въздействие оживяват милиони сензори на тялото. Две бамбукови пръчки съответстват идеално на контурите на тялото и осигуряват дълбока релаксация и възстановяване на енергийния баланс. Този вид масаж се изпълнява с прилагането на различни масажни масла (сусамово, мускатно, бадемово, от папая).


Физиологичното действие на масажа е основано на свиването и разширяването на съдовете, което зависи от силата на ударите, темпото и продължителността. Честотата на нанасяне на удари е от 180 до 300 удара в минута.


Масажът с бамбукови пръчки облекчава движението на кръвта в артериите, спомага за ускоряване на венозния и лимфния отток. По време на процедурата се извършва подобряване на подхранването на тъканите и клетките, повишава се процеса на обмяна на веществата, ускорява се лимфообращението (до 6-8 пъти).


Средната продължителност на процедурата е 1 час.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio