СТАТИИ


Накарайте краката си да се усмихнат

дата : 05.01.2011


Масажът на краката има силно релаксиращ ефект. Леките, плавни и нежни движения са прекрасен антидот срещу стрес и безсъние, докато по-бързите и по-силови ускоряват процесите в тялото и го енергизират. Честото прилагане на масаж на краката подобрява циркулацията, действа превантивно срещу мускулни крампи и ускорява процеса на пречистване на мускулите от токсини.

Smiling_Feet

Преди масажа:


Не е задължително да отидете в SPA център, за да усетите релаксиращия ефект на масажа. В домашни условия може да помолите партньора да ви масажира. Задължително е да сте застанали в удобна поза и краката да се сложат на високо върху възглавница, за да изпитате максимално невероятния ефект.

Ако няма кой да ви масажира, седнете удобно и го направете сами.


Започнете масажа:


Потопете краката си в съд с топла вода и соли за вана за 7-10 мин., за да омекотите кожата. Подсушете с кърпа.

Настанете се удобно, сгънете крака в коляното и сложете стъпалото върху скута, за да ви е удобно да го масажирате. Опънете другия крак и го оставете да почива.

Сложете върху дланите си достатъчно количество лосион или масажно олио, затоплете го до телесна температура и го нанесете на стъпалата. След като разнесете сместа равномерно, започнете да масажирате.

Обгърнете с ръце крака, като палците трябва да са върху стъпалото, а пръстите върху горната страна. Масажирайте с палци и кръгови движения цялото стъпало – от петата до пръстите. След това, отново с палците, правете по-интензивни движения по продължение на крака. Ако усетите място, където ви боли по-силно, отделете му повече внимание, докато не усетите облекчение.

Не забравяйте пръстите. Отделете по около минута на всеки, като се движите по цялата им дължина. След това масажирайте възглавничките с кръгови движения. Накрая леко ги раздвижете, като ги натискате нагоре и после надолу.

Използвайте само кръгови движения и не използвайте сила.

Усуквайте нежно. Хванете крака с двете ръце и го завъртете наляво и надясно, за да раздвижите глезена.

За финал, масажирайте крака отново, като предварително го намажете с масажно олио или лосион за мекота.

Foot_Massage

След масажа


Обвийте краката в мека кърпа, докато чакате лосиона да попие. После сложете меки чорапи и удобни пантофи, за да запазите приятния ефект. Краката ви вече са щастливи.


ВНИМАНИЕ:


Не използвайте натиск в областите, в които имате разширени вени, тънка кожа, спукани капиляри.

Не масажирайте върху болезнени места или незараснали рани.

Не масажирайте директно върху бенки или брадавици.

Не слагайте прекалено много масажно олио - това ще направи някои движения невъзможни. Не масажирайте и на сухо. Ако усетите, че масажното олио вече е попило, добавете още малко.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio