Потопете се в магията на „Бойар”!Категория : LIFESTYLE ![]() Населението на Анхиалската земя (Поморие) продължава древната традиция – отглеждането на грозде и производството на качествени вина и ракии, с които е известен регионът в продължение на цялата си 25-вековна история. През 1922 г. една от открояващите се в бранша фамилии – Бойчеви, създава лозови насаждения и открива малка винарска изба, национализирана през 1952 г. ![]() През 1998г. братята Симеон и Димитър Бойчеви заедно с Аргир Христофоров възстановяват фамилната традиция като създават 350 дка лозя и построяват винарска изба ,,Бойар”.
Модерните съоръжения за преработка на грозде, класическата подземна изба с бъчви от френски и калифорнийски дъб, напълно автоматизираната бутилираща линия, отделението за дестилация – всичко това са щрихи от новия облик на избата. Представата за ,,Бойар” се допълва от богата гама продукти-качествени бели и червени вина, ракии, ликьори и бренди. Запознайте се с нас и с продуктите, в които сме вложили много труд и любов, посетете ни и се потопете в магията, която излъчва ,,Бойар”! БЕЛИ ВИНА![]() 1. ТЕРА АНХИАЛО МУСКАТ И ЮНИ БЛАНЕЛЕГАНТНО И СВЕЖО– Сухо бяло вино с изявен аромат на цитруси и бели цветя. Вкусът е нежен и ефирен, много добре балансиран. Виното се консумира охладено до 14 ۫ C, в съчетание с млечни блюда, сирена и бели меса от птици и риба. ![]() 2. АВЛУДЗЕНА ШАРДОНЕИЗТЪНЧЕНО И СЪБЛАЗНИТЕЛНОСухо бяло вино, отлежало 6 месеца в бъчви от френски и калифорнийски дъб. Очаквайте ухание на екзотични плодове, кокос и бутер, съчетано с плътен вкус, в който се долавя кадифето на ванилата. Консумира се охладено до 14 ۫ C и се комбинира отлично със сирена, риба и леки месни блюда. ![]() 3. АВЛУДЗЕНА ДИМЯТДЕЛИКАТНО И ПРИМАМЛИВО– Сухо бяло вино, отлежало 6 месеца в бъчви от френски и калифорнийски дъб, в което е възродено производството на характерния за Поморийския регион сорт Димят. Ароматът е комплексен с преобладаващи тонове на зрели плодове, мед и ванилия, а вкусът впечатлява едновременно с пълнота, свежест и деликатни нотки на препечена дървесина. Консумира се охладено до 14 ۫ C, в компанията на синьо сирене, по-мазни риби и дивечови птици. ЧЕРВЕНИ ВИНА![]() 1. ТЕРА АНХИАЛО МЕРЛОПЛОДОВО И СВЕЖО– Червено сухо вино, което грабва сетивата с игрив, червен цвят и аромат, доминиран от нюанси на червени, сочни плодове. Вкусът е загладен, приятен с добър баланс на всички компоненти. Това вино е представител на по-леките червени вина и чудесно се комбинира с месни блюда и деликатеси. Сервира се при стайна температура. ![]() 2. АВЛУДЗЕНА МЕРЛОБОГАТО И БЛАГОРОДНО– Червено сухо вино, отлежало 10 месеца в бъчви от френски и калифорнийски дъб. Впечатлява с аромат, в който характерните за сорта тонове на червени плодове се преплитат с нюанси на препечена дървесина. Отличното впечатление се допълва от мек, плътен вкус. Сервира се при стайна температура. Подходящо е за консумация в съчетание с ястия от телешко месо и пастърма. ![]() 3. АВЛУДЗЕНА КАБЕРНЕПЛЪТНО И ВПЕЧАТЛЯВАЩО– Червено сухо вино, отлежало 10 месеца в бъчви от френски и калифорнийски дъб. Ароматът е многопластов – черни плодове, конфитюр от сливи, карамел; долавят се и леки, ментови нотки. Вкусът е наситен, екстрактивен, след отпиване остава за дълго в устата. Това вино е с голям потенциал за отлежаване. Сервира се при стайна температура и се комбинира с тъмни меса, барбекю и дивеч. РАКИИ![]() 1. АНХИАЛСКА ГРОЗДОВА РАКИЯТРАДИЦИОННА И ПИВКА– Произведена по класически способ на дестилация на вино, получено от бели сортове грозде от Поморийски регион. С приятен, кехлибарен оттенък, с добре изразен гроздов аромат, с пълнота във вкуса тя ще ви напомня за уникателността на българската ракия. ![]() 2. АНХИАЛСКА ГРОЗДОВА ОТЛЕЖАЛА РАКИЯМЕКА И ЗРЯЛАОтбрани партиди гроздова ракия, притежаващи най-чист аромат и вкус, отлежават 6 месеца в бъчви от странджански дъб. Симбиозата между специфичния дъбов вкус и плодовия характер на напитката дава един чудесен резултат – ракия, при отпиването на която чувството за топлина и хармония е неизменно. ![]() 3. АНХИАЛСКА МУСКАТОВА РАКИЯФИННА И АРОМАТНАПроизведена от ароматно, зряло грозде от сорта Мускат отонел, ракията впечатлява със своя специфичен, нежен аромат. Във вкуса също доминират мускатни тонове, умело съчетани с типичните характеристики на всяка висококачествена ракия – мекота и плътност. ![]() ФАМИЛНА КОЛЕКЦИЯAMARELLEНАТУРАЛЕН ЛИКЬОР ОТ ВИШНИЧУВСТВЕН И ЗАВЛАДЯВАЩAMARELLE въплъщава новия образ на една дългогодишна семейна традиция. Получен чрез настойване на зрели плодове от вишни с висококачествен винен дестилат, този ликьор дължи впечатляващите си качества на „тайните” на една стара, фамилна рецепта. Уханието на вишни с деликатно вплетени костилкови нотки грабва сетивата на аромат и вкус. AMARELLE – едно вълшебство от уханна сладост. ![]() ANHIALOОТЛЕЖАЛА МУСКАТОВА РАКИЯЕКСКЛУЗИВНА И ИЗРАЗИТЕЛНАЗа да сътвори този уникален продукт, нашият майстор-дестилатор Д.Бойчев съчетава старите Анхиалски традиции с най-модерните технологии. Дестилирана от висококачествено мускатово вино и отлежала в бъчви от странджански дъб, ракия ANHIALO ще ви удиви със своя ексклузивен аромат и вкус. ANHIALO – едно ново предизвикателство към традицията ![]() ARISTOCRATBRANDY VSKAДИФЕНО И ИЗИСКАНОСпецифичният морски климат е дал едно голямо предимство на Поморийския регион. Тук отлично вирее сорта Юни блан, от който се получават най-добрите конячни дестилати. Така с благословията на природата, уменията и 30 годишният опит на дестилатора Д.Бойчев са намерили въплащение в бренди ARISTOCRAT. Сложен букет от аромати и вкус с усещане за топлина и зрялост са качествата, с които ще го запомните. ARISTOCRAT – един символ на съвършенството Контакти:Boyar Ltd. 8200 Pomorie, Bulgaria тел. + 359 56 950113 тел. + 359 886077132 www.boiar-bg.com
|