СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumbGarshan_massage

Гаршан масаж

дата : 24.10.2011


Гаршан е аюрведически сух масаж за стимулиране на кръвообращението и циркулацията във всички тъкани на тялото. Тази пречистваща процедура премахва токсините и помага за отслабването. Полезен е и за храносмилането. Ускорява метаболизма и помага за намаляването на целулита. Гаршан отнема три или четири минути. Най-добре е да се прави сутрин преди банята. Гаршан предхожда масления масаж, когато двата се прилагат съвместно. Най-добре е да се прави с копринени ръкавици. Ако не разполагате с такива, използвайте суха масажна гъба Luffа.


1. Сложете си специалните масажни копринени ръкавици.


2. Масажът се извършва енергично с прави движения по продълговатите кости на тялото и кръгообразни по ставите. Постепенно увеличавайте движенията на едно място от десет на двадесет, максимум до четиридесет.


3. Започнете с масаж на главата, след което преминете към врата и раменете. Ставите на раменете, лактите и китките масажирайте с кръгообразни движения, а горните части на ръцете, предмишниците и китките с прави движения.


4. Сега минете на гръдния кош. Избягвайте директен масаж върху сърцето и гърдите. Масажирайте горната част на гръдния кош с прави хоризонтални движения напред и назад.


5. Масажирайте стомаха с две хоризонтални движения, последвани от две по диагонал. Обърнете повече внимание на местата, където се натрупват мазнини като стомашната област, бедрата и седалищната част.


6. Станете. Масажирайте енергично хълбоците. След това масажирайте с прави движения бедрата, с кръгообразни колената, с продълговати прасците с кръгообразни глезените и отново с прави ходилата.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio