СТАТИИ

kak_da_se_predpazim_thumbAspirinova_maska_i_skrab

Аспиринова маска и скраб за устни

дата : 24.10.2011


Древното обезболяващо средство – аспирина, използван още от египтяните и древните гърци, днес намира и други приложения, а именно в козметиката.

Аспиринът съдържа салицилова киселина която се извлича от кората на бяла върба. Той почиства порите, заглажда неравностите, премахва недостатъците и уеднаквява тена на лицето.


Аспиринова маска


Подходящо е за кожа склонна към акне, поради противоалергично си действие, особено през летните дни. Препоръчително е да се ползва веднъж месечно.


Приготвяне:


Необходими са 2 – 3 таблетки аспирин, които стрити на прах се разтворят в малко количество вода. Полученият разтвор смесете с мед, кисело мляко или зехтин по избор.

Нанесете върху лицето, като внимавате да не засягате зоната около очите. Изчакайте 10 минути докато попие и леко масажирайте лицето, за да ексфолирате. Отстранете го с гъбичка за почистване на лице и изплакнете. Не забравяйте да намажете лицето си с крем след маската.


Аспиринов скраб за устни


Аспиринът може да се използва и като ексфолиант за устни през зимните дни. За сместа са необходими 1 стрит аспирин, малко гранулирана бяла захар и 2 капки етерично масло от жожоба за хидратиране.


* Използването на аспирин върху кожата не предизвиква странични ефекти при 99% от хората.

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio